Projobshub.com

Recruitment 2018 Sarkari Naukri Application form, Results

ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

08-06-2017 Daily Current Affairs for all Competitive Exam, News Calendar Date Wise GK Capsule & Quiz

08-06-2017 Daily Current Affairs for all Competitive Exam

In the series of Daily Current Affairs for all Competitive Exam, today is the turn of 08-06-2017 Daily Current Affairs. In this single article you can get the all important and major events that happened on this day in India and across the globe as well as. In the following lines participants of any competitive exam can able to get all current affairs through image, texts and in GK Capsule & Quiz form.

08-06-2017 Daily Current Affairs

08-06-2017 News Calendar & GK Capsule

In the world, so many events occurred every day and become a history. Today , 08-06-2017are also have an important role in the world history. So we are hand over you News Calendar & GK Capsule of 08-06-2017  in MCQ (Multiple Choice Question) form and the list of major events on this day. Read this page carefully and learn all of 08-06-2017 Daily Current Affairs for all Competitive Exam. After that you can get this day’s important events that impact on all across the world and these will be very helpful and important for you in the point of view of participating in any exam or recruitment.

08-06-2017 Daily Current Affairs Quiz

NATIONAL:

  • Anupam Kher is set to play Manmohan Singh in a movie
  • Arundhati Roy’s new novel “ The Ministry of Utmost Happiness” released
  • EPFO extends deadline for submitting Aadhaar number to June 30
  • Second Bi-monthly Monetary Policy Statement, 2017-18: Repo rate unchanged
  • 100 digital villages in various States of the country to be developed by vijaya bank
  • India ranks the top in Global Retail Development Index (GRDI)
  • Govt to appoint Nyaya Mitras to expedite pending cases

Learn: How To Reduce Exam Stress- Easy Steps

INTERNATIONAL :
  • Sher Bahadur Deuba has been elected as a new Nepal PM
  • Saudi arms dealer Adnan Khashoggi passed away
  • Montenegro becomes NATO’s 29th member
08-06-2017 at a Glance in History
  • 793 Vikings in long ships from modern-day Norway plunder St Cuthbert’s monastery on Lindisfarne Island, off the northeast coast of England
  • 1191 King Richard I of England arrives at Acre in modern day Israel to join the Siege of Acre during the Third Crusade
  • 1789 James Madison introduces a proposed Bill of Rights in the US House of Representatives
  • 1918 Nova Aquila, brightest nova since Kepler’s nova of 1604, discovered
  • 1987 New Zealand’s Labour government legislates against nuclear weapons and nuclear powered vessels in NZ. Only nation to legislate against nuclear power.
  • 1949
  • George Orwell’s Nineteen Eighty-Four is published. It is considered until today as one of the best pieces of literature ever written.
  • James Madison introduces twelve proposed amendments to the United States Constitution. By 1791, ten of them are ratified and become the Bill of Rights.

08-06-2017 Daily Current Affairs Quiz with Answers

Read: How To Prepare For English

1). Which state Assembly clears GST Bill

  1. a) Manipur
    b) Assam
    c) Telangana
    d) Kerala
    e) None of the above

Answer: a)
Explanation: The Manipur Assembly passed the Manipur Goods and Sales Tax Bill, 2017. Finance Minister Yumnam Joykumar said the Bill would ensure price uniformity and would not lead to an increase in prices.

2). The single-woman pension scheme, launched by _________ state government
a) Assam
b) Delhi
c) Tamil Nadu
d) Telangana
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Telangana government has recently launched the single-women pensions scheme across the state. Single women will be given Rs 1,000 per month

3) ________ is a new app launched by TRAI for users to rate their call quality
a) NewCall
b) MyCall
c) MakeCall
d) MeCall
e) None of the above

Answer:(b)
Explanation: Telecom regulator TRAI on Monday introduced a new app — MyCall— that enables subscribers to rate the quality of a phone call.

Read: How To Prepare For GK

4) Six Arab countries have declared not to maintain diplomatic relationship with ________
a) Qatar
b) Iraq
c) Iran
d) Pakistan
e) None of the above

Answer: a)

Six countries of the Arab region have cut off their diplomatic ties with Qatar. Saudi Arabia, United Arab Emirates (UAE), Bahrain, Yemen, Libya and Egypt have all accused Doha for destabilising the region and have declared not to maintain any diplomatic relations with immediate effect.

5) ________has signed a mega hydro project deal with Chinese Company
a) Nepal
b) US
c) India
d) Japan
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Nepal has signed a major deal with a Chinese company to develop hydroelectric project to produce 1,200 MW. This is the biggest hydro project in the landlocked country that could resolve its perennial power crisis.

6). ______to launch India’s heaviest satellite using launch vehicle GSLV Mark III D-1
a) ISRO
b) NASA
c) DRDO
d) Army
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: The countdown for historic launch of GSLV Mark III D-1 is progressing well at the Satish Dhawan Space Centre, Sriharikotta

7). Restrictions on which Bank imposed by RBI?
a) Dena
b) Bank of Baroda
c) ICICI
d) Axis Bank
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: The Reserve Bank of India (RBI) has imposed certain restrictions on Dena Bank after it reported negative return on assets (ROA) for two years and net NPA breaching the risk threshold level

8) Indian-American Amul Thapar appointed as Judge in _____ Court of Appeals
a) Russia
b) US
c) UN
d) Belarus
e) None of the above
Explanation: (b)

Amul Thapar, an Indian-American legal luminary, has been appointed a judge on the US Court of Appeals for the Sixth Circuit by President Donald Trump.

Read: How To Prepare For Math’s

9). MGNREGA national award for Vizianagaram district in ______________
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Kerala
d) Tamil Nadu
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: The Ministry of Rural Development has selected Vizianagaram district in Andhra Pradesh as one among the 17 districts across the nation for the MGNREGA annual award for effective implementation of the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee (MGNREGA) Act during 2015-16.

10) Agreement between _______ and Bird Academy for skilling of unemployed youth
a) MSME
b) NSDC
c) MCD
d) DDA
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: National Skill Development Corporation (NSDC) and Bird Academy have signed an MoU to skill more than 30 thousand unemployed youth from across states in the aviation and aerospace sectors

For More Monthly Day to Day Current Affairs 2017Click Here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The projobshub.com is not an official website, and not associated with the Government Organization. Here we provide the Online Platform regards to the Latest/Upcoming Govt Jobs. All the Provided Information has collected form the various Online/Offline resources. All the Readers please also check details on Original website before taking any decision. Here we are not responsible for any Inadvertent Error that may have crept in the information being published in this Website and for any loss to anybody or anything caused by any Shortcoming, Defect or Inaccuracy of the Information on this Website. projobshub © 2017 Frontier Theme