Projobshub.com

Recruitment 2018 Sarkari Naukri Application form, Results

ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

19-06-2017 Daily Current Affairs For All Competitive Exam, News Calendar Date Wise GK Capsule & Quiz

19-06-2017 Daily Current Affairs For All Competitive Exam

In the series of Daily Current Affairs for all Competitive Exam, today is the turn of 19-06-2017 Daily Current Affairs. In this single article you can get the all important and major events that happened on this day in India and across the globe as well as. In the following lines participants of any competitive exam can able to get all current affairs through image, texts and in GK Capsule & Quiz form.

19-06-2017 Daily Current Affairs

19-06-2017 News Calendar & GK Capsule

In the world, so many events occurred every day and become a history. Today , 19-06-2017 are also have an important role in the world history. So we are hand over you News Calendar & GK Capsule of 19-06-2017 in MCQ (Multiple Choice Question) form and the list of major events on this day. Read this page carefully and learn all of 19-06-2017 Current Affairs for all Competitive Exam. After that you can get this day’s important events that impact on all across the world and these will be very helpful and important for you in the point of view of participating in any exam or recruitment.

Learn: How To Reduce Exam Stress- Easy Steps

19-06-2017 Daily Current Affairs Quiz

NATIONAL:

  • Pension Fund Regulatory and Development Authority launched digital subscription facility for APY
  • Directorate General of Civil Aviation has suspended the flying license of Air Carnival
  • 17th meeting of GST Council underway in New Delhi
  • Tirumala Milk Products & State Bank of India has entered into a tie up for providing loans to dairy farmers
  • Export of spices & spice products achieves growth of 12 % in 2016-17

INTERNATIONAL :

  • BRICS well placed to take leading role in helping achieve Sustainable Development Goals: FAO
  • K Srikanth lifts Indonesia Open Super Series badminton title
  • No ICC World T20 in 2018, next edition in 2020

Read: How To Prepare For English

 19-06-2017 at a Glance in History
  • 1829 Robert Peel founds the London Metropolitan Police (Bobbies)
  • 1862 Slavery outlawed in US territories
  • 1944 World War II: First day of the 2 day Battle of the Philippine Sea, US naval forces defeat Japanese fleet
  • 1991 Colombian drug lord Pablo Escobar surrenders to police
  • 2000 Tiger Woods wins golf’s US Open by 15 shots, a record for all majors, with a US Open to-par record score of -12
  • 1856 First Republican national convention ends
19-06-2017 Daily Current Affairs Quiz with Answers

1). 17th meeting of GST Council underway in _________
a) Kochi
b) Delhi
c) Lucknow
d) Mumbai
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: The 17th meeting of the Goods and Services Tax (GST) Council chaired by Finance Minister Arun Jaitley, is underway in New Delhi to finalise tax rates on lottery as well as rules relating to e-way bill and anti-profiteering measures.

Read: How To Prepare For GK

2). _________well placed to take leading role in helping achieve Sustainable Development Goals according to UN’s FAO
a) BRICS
b) ISRO
c) AIIB
d) ADB
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: UN’s Food and Agriculture Organization’s, FAO, has said the BRICS countries are well positioned to take a leading role in helping achieve the ambitious Sustainable Development Goals and the Paris Climate accord.

3) Tirumala Milk Products & _________ has entered into a tie up for providing loans to dairy farmers
a) SBI
b) Axis Bank
c) BOB
d) BOI
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: State Bank of India has entered into a tie-up with Tirumala Milk Products, a South- based company which was acquired by Groupe Lactalis in 2014, to provide loans to dairy farmers who supply milk to the latter.

4) First Person to Reach 100 Million _________ Followers achieved by Katy Perry
a) Twitter
b) Snapchat
c) Facebook
d) Instagram
e) None of the above

Answer: a)

Katy Perry just keeps soaring in popularity. The Witness singer and pop culture lightning rod became the first person to reach 100 million followers on Twitter, making her the most-followed person on the platform, Twitter reports

5) ____________ to buy Whole Foods for USD 13.7 billion
a) Amazon
b) Flipkart
c) Snapdeal
d) Myntra
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Amazon.com Inc. said on Friday it would buy U.S. organic supermarket chain Whole Foods Market Inc. for $13.7 billion, including debt, marking the Internet retailer’s largest deal and biggest foray into the brick-and-mortar retail sector.

6). ____________ will receive a lifetime achievement award
a) Margaret Atwood
b) Marry Atwood
c) Marry Adwood
d) Marie wood
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Minister of Food Processing Industries Smt Harsimrat Kaur Badal addressed a Joint Press Conference with the organizers of ANUGA – an international business platform for Food Industry to be held in Cologne, Germany.

7). Former _________ Chancellor, Helmut Kohl passes away
a) Australia
b) India
c) Vietnam
d) German
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Former German Chancellor, Helmut Kohl, died at his house in Ludwigshafen, in the western state of Germany

8) First X-ray space telescope to study black holes, pulsars and gamma-ray bursts launched by _______
a) China
b) Japan
c) Australia
d) India
e) None of the above

Explanation: (a)

China successfully launched its first X-ray space telescope to study black holes, pulsars and gamma-ray bursts.

9). Senior executive of _____________ Ramanathan Ramanan to head Atal Innovation Mission
a) TCS
b) Samsung
c) HCL
d) Intex
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: The government of India has appointed a senior executive of Tata Consultancy Services Ramanathan Ramanan to head Atal Innovation Mission, its initiative to promote entrepreneurship in the country

Read: How To Prepare For Math’s

10) __________bag five medals in Asian Junior Wrestling Championships
a) China
b) India
c) Australia
d) Pakistan
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: India bagged five medals, including gold, in the 2017 Asian Junior Wrestling Championships in Taiwan

For More Monthly Day to Day Current Affairs 2017Click Here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The projobshub.com is not an official website, and not associated with the Government Organization. Here we provide the Online Platform regards to the Latest/Upcoming Govt Jobs. All the Provided Information has collected form the various Online/Offline resources. All the Readers please also check details on Original website before taking any decision. Here we are not responsible for any Inadvertent Error that may have crept in the information being published in this Website and for any loss to anybody or anything caused by any Shortcoming, Defect or Inaccuracy of the Information on this Website. projobshub © 2017 Frontier Theme